Over ons

Welkom! In 1982 openden mijn opa Bernard Driessen en mijn vader Jan de Haas: Lijstenmakerij Jan de Haas. De eerste locatie was in de Molenstraat te Helmond. Niet lang na de opening verhuisde de lijstenmakerij naar het Binderseind. Een kleine garagebox achter mijn ouderlijk huis (zie foto). Iets na de eeuwwisseling verhuisde de lijstenmakerij naar het oude filmhuis gebouw. Daar werd ook gestart met de verkoop van kunst. Mijn vader heeft de winkel 39 jaar gerund en sinds januari 2022 heb ik het stokje overgenomen en ben ik begonnen in de Veestraat in Helmond. Saillant detail is dat het telefoonnummer na 39 jaar nog steeds hetzelfde is!

Als kind speelde ik veel in de lijstenmakerij met alle gereedschappen en toebehoren. Wat niet altijd op prijs werd gesteld. Als tiener spande ik als bijbaantje al borduurwerkjes op. Een priegelwerkje voor vijf gulden per uur. Tijdens mijn hbo opleiding heb ik als stage nog een strategisch marketingplan geschreven en ik ontwerp, koop en verkoop al jaren kunst. Sinds een paar jaar gebruik ik mijn dtp vaardigheden om Digital Art te ontwerpen als kunstmaker. Kunst en inlijsten zit dus in mijn DNA.

Ik hou van mooie dingen. Mooie dingen maken en mooie dingen verzamelen. Dingen in huis die jij mooi vindt en waardevol voor jou zijn geven gestalte aan jouw eigen persoonlijkheid én het geeft een gevoel dat je echt thuis bent. Ik verkoop niet alleen kunst, je kunt ook een verdwaalde fossiel, edelsteen, of een opgezet dier vinden in de etalage. Met het inlijsten en de kunstverkoop wil ik anderen helpen om mooie dingen te verzamelen voor in huis. Ik onderscheid me door, naast perfect inlijstwerk te leveren, me te specialiseren in 3D inlijstingen. Iedereen heeft wel ergens waardevolle spullen van dierbaren in een la of doos weggestopt. Zonde! Alles wat economische, of emotionele waarde heeft kan ingelijst worden. Met mijn inlijstingen kun je er dagelijks in huis van genieten en worden ze perfect bewaard tegen allerlei invloeden.

Lijstenmakerij Jan de Haas aan het Binderseind, aan het begin van de jaren tachtig.